FlexClinics

Complete integratie met het EPD

'Ik wil daarbij gebruik maken van E-POS'

FlexClinics is een ZBC in Utrecht. Bij FlexClinics doen ze voornamelijk orthopedische en plastische ingrepen. Ze onderscheiden zich doordat ze nieuw zijn, maar ook doordat ze wat kleiner zijn. Dit zorgt volgens mede-eigenaar en anesthesioloog Peter van Aggelen voor hele korte lijnen met de patiënten.

FlexClinics wilt patiënten de gelegenheid bieden om geopereerd te worden in een prettige omgeving.

FlexClinics heeft gekeken welke bedrijfsprocessen hieraan kunnen bijdragen. Een goede preoperatieve screening maakt hier voor FlexClinics onderdeel vanuit. ‘Als anesthesioloog ben ik hier direct bij betrokken’ zegt Van Aggelen. Aangezien hij op OK zelf nog de anesthesie geeft betekent dit dat hij behoefte heeft aan een snelle en goede inschatting van de risicoklasse waar de patiënt zich in bevind.

Dit is de reden waarom ze bij FlexClinics vanaf het eerste begin opzoek zijn gegaan naar software die kan ondersteunen in het slim inrichten van de preoperatieve screening. Voor Van Aggelen was het duidelijk: ‘ik wil daarbij gebruik maken van E-POS’.

Waarom E-POS werkt voor ZBC’s zoals FlexClinics
Bij FlexClinics hebben we een groot gedeelte van het proces geautomatiseerd. De backoffice zet voor de patiënten die geopereerd worden een meting klaar. Vandaar uit kan de patiënt de vragenlijst invullen en krijgt dan informatie via E-POS over welke vorm van anesthesie geschikt is voor de operatie. Wanneer de patiënt dit heeft ingevuld kan de anesthesioloog de resultaten van de vragenlijst bekijken in de vorm van een rapportage. Dan kan hij of zij de keus maken: moet de patiënt langskomen, moet de patiënt minimaal telefonisch gesproken worden of hoeft er geen contact met de patiënt gezocht te worden tot de dag van operatie zelf.

Dit werkt heel goed. We weten ook van NovaCair dat hier uitgebreid onderzoek naar is gedaan en dat de inschatting van de rapportage valide is.

Wat zijn de voordelen voor de patiënten van FlexClinics?
Voor de patiënt zelf is het resultaat dat E-POS een omgeving biedt waarin de patiënt heel rustig en in zijn eigen tijd en eigen omgeving een blik kunnen werpen op de mogelijkheden rondom de operatie.

Wij merken dat onze patiënten dit heel erg op prijs stellen, omdat een bezoek aan een behandelaar (en daar hoort ook de anesthesioloog bij) gekenmerkt wordt door een klinische setting. In plaats van dat de patiënt binnen 10 minuten hier op locatie zo snel mogelijk wat vragen moet beantwoorden kan hij of zij dit dus veel rustiger en beter over zaken nadenken.

Wat haalt FlexClinics nou exact uit het gebruik van E-POS?
Voor ons is het resultaat van E-POS dat er een enorme besparing optreedt in de tijd die wij kwijt zijn in het managen van de patiëntenstroom. Patiënten hoeven niet meer te wachten in de wachtkamer, het bellen van patiënten kan ik meestal tussen mijn andere werkzaamheden tussendoor doen en dat betekent dat ik geen ingeplande poli’s heb, maar ik doe de consulten op de momenten dat het mij uitkomt aldus Peter van Aggelen.

Uiteindelijk is het voor mij de tijdsbesparing en de goede klinische documentatie die uiteindelijk ook in mijn EPD verschijnt.

Play Video

Testaccount aanmaken

Wij begrijpen dat het prettig is om E-POS ook zelf te testen. Vul het formulier hieronder in en vraag een account aan.

Integrale koppeling binnen het EPD

Voor een snelgroeiende kliniek met de focus op patiëntvriendelijk is het van levensbelang dat alle processen gestroomlijnd zijn. 

‘ Je wilt patiënten binnen één zorgpad niet meerdere keren belasten met dezelfde vraag’. Aldus Peter. Om de patiëntvriendelijk alsmede de schaalbaarheid te waarborgen was het van belang dat alle gegevens op een eenduidige manier verwerkt worden in het EPD.

De koppeling tussen E-POS en CNS-connect, de EPD leverancier van FlexClinics was hiervoor noodzakelijk. Door de duidelijke klantwens en goede samenwerking tussen NovaCair, CNS-connect en FlexClinics is de koppeling binnen 3 weken opgezet. 

In de huidige setting wordt bij aanmaak van een operatieindicatie een taak klaargezet om de patiënt preoperatief te screenen. De patiënt vult vervolgens de vragenlijst in én bekijkt de video’s ter ondersteuning aan het informed consent. De data, berekeningen en de adviezen die uit het E-POS algoritme voortkomen worden teruggestuurd naar CNS-connect. 

Het voordeel hiervan is dat alle medewerkers van FlexClinics vanuit één systeem werken en dat alle informatie op een centrale plek zichtbaar is. 

Alle klanten van CNS-connect die willen starten met E-POS, kunnen van dezelfde koppeling gebruik maken.

Benieuwd naar de voordelen?

Kom in contact!

Testaccount aanmaken

Wij begrijpen dat het prettig is om E-POS ook zelf te testen. Vul het formulier hieronder in en vraag een account aan.